Oldalak

2013. szeptember 11., szerda

Médiából az anorexiáig

Ha valakit az anorexiáról illetve a bulimiáról kérdeznek mi a véleménye róla általában ez a válasz rá: Ez mind a médiának és a divatiparnak köszönhető. Mint sok más véleménnyel ezzel sem értek egyet, de mindenki más szubjektív gondolatokkal van ellátva természetesen és elfogadom ezt az opciót is, mert mást nem igazán tehetek. 


DE! Érdemes figyelembe venni ez a két How to be Slenderman betegséget, voltaképpen pszichés ami leginkább erős önbizalomhiány miatt alakul ki és ennek rengeteg háttere lehet, nekem elég hozzá reménytelenül szerelmesnek lennem, valakinek elég megnézni a Tumblr-t. Viszont a média és a divatipar számlájára nem tudom írni, mivel; Oka vannak annak amiért a modellek vékonyak, magasak ez pedig mindössze annyi, hogy a tervezők mikor megterveznek egy ruhát egy aránytalan női alakra tervezik. Ennek az aránytalan női alaknak meg kell egyeznie a valóságban, hogy a rajzon látottak és a tervező fejében lévő illúziónak egyezőnek kell lenni, egy magas vékony test sokkal jobban kiemeli a szabásvonalat, nem töri meg semmilyen nőies forma így a ruha összességében olyanná tud válni mint ahogyan azt a tervező elképzeli. A médiában pedig egyre inkább előveszik a telt modelleket és sikereiket, egyre több műsorban kihangsúlyozzák, hogy a nőies nő a tökéletes és a szépséghez nem kell 50 dkg-nak lenni.  Ergo a divatipar egy művészeti ág így nem érdemes arra alapozni, hogy a tökéletes alkatú nők baromi vékonyak, hiszen egy kicsit eltorzult világgal rendelkezik. Ennyi erővel a catwalk sminkek miért nem jönnek divatba és a strassz szemöldök..? Miért csak a koplalás? A média pedig egyre inkább kampányol a Fogadd el magad és a természetesen szépségedet módszernél, így erre sem lehet alapozni.  

Fő okként én inkább preferálnám magát a társadalmat és a lányok közötti rivalizálást, hiszen, ha van egy vékony osztálytársunk és valamiben sikeresebb nálunk- leginkább itt a hány pasija volt eddig dologra gondolok- akkor ezt már is a vékonyságának köszönheti, gondolják ezt azok akik nem vékonyak, vagy nem annyira vékonyak. Természetesen fontos a megjelenés, de ne hanyagoljuk el az emberi értékeket sem, ha egy pasi azért marad veled, mert tetszik a giliszta lábad ott problémák vannak. A testsúlyzavarral rendelkező lányok környezetének érdemes javítani elsődlegesen az önbizalmán, sokkal több szeretetet és törődést igényelnek és ezek után beszélhetünk majd az anorexiából illetve bulimiából való kigyógyulásról. Vannak ennél súlyosabb esetek, de hozzájuk sajnos nem értek. 

Ismertek a környezetetekben testsúly zavarral rendelkező lányt/lányokat? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése