Oldalak

2013. szeptember 8., vasárnap

Divatbakik szubjektíven

Ahogyan mindenki másnak, nekem is megvannak a "Top 5- Most már tényleg lehetetlen ezt elviselni divatbaki" nem foglalkozva a többivel vagy esetleg megmosolyogja az embert, én esetembe ez a szandál zoknival, szerintem vicces. 

~Sokak írnak divatbakik posztot és sokszor megkapják a szerzők a gyűlölködő kommenteket miszerint; "Nem értem hogy van ennyi időtök és miért másokkal foglalkoztok, előbb nézzetek magatokba, Ti sem vagytok tökéletesek!" Ezeknek az embereknek akik így vélekednek elmagyarázom, hogyan is van nekünk bloggereknek ennyi időnk: A forrás gyűjtéséhez nem kell több mintsem kimész az utcára és körbenézel, utazás közben megfogalmazódik benned a mondandód, ezt leírni 15 perc, képekkel illusztrálni 5 perc. Nagy valószínűséggel azért írnak róla sokan, mert alapszabályok és akik egy kicsit is értenek a divathoz, esetleg magáról a divatról írnak, tudnak öltözködni és ezeket a bakikat nem követik el. Ezt nevezik az ízlésesség helyet talált egy gazdatestben. ~


1. Ez nem táska, ez egy laptop táska! 

A Bershka körülbelül 1 éve piacra dobta más fast fashion boltokkal együtt a saját tervezésű, stílusos laptop táskákat. A táskán egyértelműen látszik, hogy maximum 4 spirálfüzet fér el benne vagy egy laptop. Bár nem annyira elterjedt tévedést, de még is egyre több lánynál látom ezeket a típusú laptop táskákat táskaként befogva. Nem láttam még olyan laptopot ami henger alakú középen és jobb oldalt pénztárca formája lenne. Ezek a táskák arra valóak, hogy a laptopodat szállítsd, nem az egyéb kacatjaidat, nem mellesleg 5-6000-be kerülnek amiből már kifér egy táska szerintem. 



2. Cicanaci dilemma

Ahogyan előttem már minden egyes beauty és fashion blogger emellett nagyobb magazinok is leírták; A CICANACI NEM NADRÁG! Ocsmány látvány amikor valakinek tizenévesen olyan a feneke mint egy 3 gyermekes anyukának, oda se figyel mit eszik, sportolni lusta, de ennek ellenére felvesz egy cicanacit amin még a bugyija is, de ezzel együtt a narancsbőre is átlátszik. Az isten áldjon meg Titeket, lányok! Vagy kezdjetek el étrendet váltani és edzeni, vagy vegyetek fel egy tunikát, de a legjobb megoldás számotokra a farmer. Figyeljetek oda mi illik a testalkatotokhoz és ne a 40 kilós Icától lessetek el divattippeket mikor Ti kétszer akkorák vagytok. Vékony lányok, ez rátok is vonatkozik! A cicanadrág olyan mint egy harisnya eredetileg, a tevepata sem egy szép látvány. 



3. Duh Hello, a melleid különváltak a testedtől

A jól ismert rossz melltartó választás. Tegyük félre a valóban rettenetes szilikonpántot. Idén is ahogyan az összes nyáron szembejöttek velem az ujjatlan felsőben megjelenő logómellű csajok több korosztályból is. Erre az apróságra igazán oda kellene figyelni, mert voltaképpen nem is apróság. Egy logó mell nem valami bizalomgerjesztő, érdemes beruházni egy pánt nélküli melltartóra ami megtartja a ciciteket. Külön kategória a mély hátkivágással rendelkező ruhák és felsők, itt se látszódjon a melltartótok, nagyon amatőr. Emellett érdemes lenne figyelni a megfelelő méretre, nem csak a kinézetünk miatt, de nagyon egészségtelen a melleknek és könnyebben kialakulhat mellrák és megterheli a gerincet.


4. TOO MUCH

Annak a nőnek ugyebár nincs jövője aki nem használ parfümöt. Ezt sokan nagyon komolyan is veszik. Az emberek orra érzékeny, érzékenyek az illatokra szóval nem kell ahogy fújkálni magatokat, hogy 10 méter távolságból is érezhető legyen az illatotok bármennyire is jó. Távolról kellemes, de közelebbről már nagyon tömény. Ha igazi brand parfümmel rendelkeztem elég mindössze 2-3 fújás, nem is kell minden nap, mivel ezek az illatok nagyon tartósak, beivódnak a ruhába és egy idő után annyira megszokod, hogy nem fogod érzeni. Amikor már saját magad érzed a parfümöd illatát gondolj bele, mások mennyire érezhetik. 



5. How to be a fuckin' rainbow 

Vannak egyes klasszikus színkombinációk és vannak egyes színkombinációk amik borzalmasak, beleértve a piros-rózsaszínt is. Érdemes utánanézni milyen szín mihez illik, mivel érdemes társítani, oda kell figyelni a kiegészítők színeire is. A kevesebb néha több, nem kell, hogy egyszerre 5 szín legyen rajtad. Egymáshoz nem illő színekkel ne is próbálkozz, mert borzalmasak együtt. Leginkább amire érzékeny vagyok az a piros-rózsaszín, piros-lila, kék-piros mert állandóan Superman jut eszembe róla. Ha esetleg valakinek vörös a haja, nem igen érdemes befektetni egy rózsaszín göncbe.


(Elnézést, ha kicsit drasztikusan fogalmaztam. Nem áll szándékomba senkit se megsérteni, ez az igazság.) 

1 megjegyzés:

  1. Kövezzél meg Deniel, én akkor is pártolom a piros-rózsaszínt, bárki bármit mond :D

    VálaszTörlés