Oldalak

2013. szeptember 4., szerda

Nosztalgikus grunge



Emlékszem a fiatal éveimre mikor skót szoknyában, bakancsban, platformokban és bőr cuccokban jártam a várost. Lehetett ez jó öt éve, igazi hipster vagyok! Túllendülve a hipsterségemen újra visszatért a köztudatba és ugyan úgy a divatba is a grunge.  A stílust a '80-as évek vége illetve a '90-es évek elejét eleveníti fel, pszichedelikus minták, kockák,  bőr szerkók, bakancsok, szegecsek, de az tavalyi őrületeket is belevegyítették az idei grunge-ba beleértve a bajszokat, kereszteket, azték minták, állat fejek és a 2013-ra jellemző szabásvonalak. 

                         

Lehetsz Taylor Momsen, vegyítheted a nőies vonalakat és finom anyagokat bőrrel és fémekkel a lényeg az ízlésesség és az egyensúly emellett a grunge hatás, ha boyfriend stílusba szeretnéd, ha nőiesen. Alapvetően egy bohém stílusról beszélünk így basic darabnak minősülnek a bő felsők, ingek, bőr dzsekik, de nadrág esetében törekedjetek a szűkebb fazonokra, de mindezt alkatotokhoz mérten válasszatok. Ne feledkezzetek meg a pump-okról és bakancsokról ahogyan a bőrhatású steppelt varrású hátizsákokat sem.  Érdemes anyukátok régi ruhái között turkálni, biztosan találtok valami old school cuccot amit tudtok hasznosítani.:)  



Figyelmetekbe ajánlom a Tally Weijl-t, ha valami igazán grunge-t szeretnétek, az idei őszi kollekciójukkal nagyon meg vagyok elégedve emellett a New Yorker-ben alternatív téren sosem lehet csalódni. Ha mostantól nem próbálnék az elegancia felé tendálni szívesen bevállalnám, de rám fér a tudatos vásárlás azt hiszem..:D  


Mi a véleményetek az idei grunge őrületről?:)


2 megjegyzés:

  1. wáh imádom a grungeot. rendesen 90s kid vagyok legszivesebben kidobnám fele ruhatáramat, és átkonvertálnám együtteses pólókra és bakancsokra, de nincs se pénzem, se lehetőségem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lássuk be a grunge old school, legegyszerűbb kivitelezése a turkáló ahogyan a hipsternél is. Megannyi jól öltözött lányt ismerek akik 400 forintért vették a gyilkolni való blúzaikat. Ha szeretnél egy kis grunge hatást belecsempészni az öltözködésedbe mindenképpen ajánlom a Hádá-t illetve a Party22-öt ahol sérült, de baromi olcsó ruhák vannak. Nem sokára oda is bekerülnek a grunge holmik.

      Törlés